Project Description

FAZA: Demararea implementării
Iuliana Piticas
59.055 RON

Proiectul Sală de karate pentru comunitate propune amenajarea și dotarea unei săli de karate cu echipament specific, tatami (saltea specială) și cu zonă de aparate pentru pregătirea fizică a sportivilor, la care se adaugă două vestiare și un grup sanitar. Proiectul vine să susțină câteva sute de sportivi karateka care activează în mai multe cluburi din orașul nostru.
Prin amenajarea acestei săli profesionale se dorește:
1. crearea unui spațiu dedicat și complet utilat pentru antrenamentele karatiștilor făgărășeni dar și a copiilor și tinerilor care vor practica, ulterior, acest sport, accesul în această sală fiind gratuit;
2. încurajarea practicării karate-ului ca sport pentru sănătatea fizică și mentală, în care disciplina, respectul și autocontrolul sunt principii de bază;
3. punerea la dispoziția sportivilor de performanță a unui mediu propice pentru dezvoltarea lor, a creșterii performanței și obținerii de rezultate remarcabile.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil cu modificări - schimbare amplasament.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Karate este una dintre cele mai renumite arte marțiale japoneze și una dintre cele mai practicate din lume. După 1989 a luat amploare acest sport și la noi în țară, crescând de la an la an numărul practicanților. În realitate, karate este mai mult decât un sport este o filosofie de viață-înseamnă dezvoltarea unei personalități complexe, modelarea caracterului și echilibrului mental, creșterea încrederii în sine, spiritul de inițiativă, responsabilitatea deciziilor, având ca finalitate crearea unei comunități în care respectul, modestia și onoarea sunt principii de bază.În Făgăraș este deja un sport cu tradiție, dezvoltând și formând sute de copii și tineri, care prin perseverență și ambiție au adus rezultate bune și foarte bune la campionate naționale și internaționale, orașul nostru devenind astfel un centru puternic, aici organizându-se competiții naționale.Sala de karate pentru comunitate va aduce, pe lângă rezultatele deosebite, un plus-valoare comunității sportive făgărașene.

Amplasamentul proiectului

Propunerea mea privind locația implementării proiectului este clădirea din cartierul Tudor Vladimirescu, strada Azotului, nr.4, respectiv fosta cazarmă militară. Aici am identificat spațiile care se potrivesc cerințelor proiectului.
Este vorba despre camera E08 și E10 sau E07 și E09, etaj III, în partea stângă - pentru sala de antrenament, iar pentru vestiare și grup sanitar camerele E03, E04, E05 și E06, din documentul anexat (sau alt spațiu propus de către Primăria Făgăraș).

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

Strada Azotului 6, Făgăraș, Romania