Project Description

FAZA: Execuția lucrării
Stelian Sapatoru
26.820 RON

Parcarea bicicletelor sa fie scoasa in evidenta prin acest tip de rastel stradal, respectiv montarea unui rastel de biciclete sugestiv pentru ideea că pe locul unei mașini pot fi parcate 10 biciclete. Amplasarea acestora pe artere din fata unei scoli/institutii publice si/ sau locuri de joaca/parc/parcari de la bloc, unde există locuri de parcare sau în spații vizibile și frecvent tranzitate de bicicliști și pietoni va avea un impact vizual puternic pentru cetateni, indiferent că aceștia sunt pietoni, bicicliști sau șoferi.
Rastelul propus are o triplă funcționalitate. Pe de o parte acoperă necesitatea unei parcări eficiente și în siguranță a bicicletelor în locuri aglomerate. Fiecare rastel oferă posibilitatea parcării a 10 biciclete. Pe de altă parte, rastelul va fi montat pe un cadru metalic care are formă unei mașini ceea ce determină un puternic impact vizual-practic oricine poate observa intuitiv că pe locul unei mașini pot fi parcate 10 biciclete. Ceea ce poate conduce la încurajarea mersului pe bicicletă și susținerea simbolică a deplasărilor pe bicicletă în oraș, ca parte a mobilității urbane sustenabile. De asemenea, optional, rastelele pot fi prevăzute cu pompe pentru umflarea roților și alte instrumente pentru operațiuni minore de mecanică de bicicletă la îndemână.
Un rastel se poate ridica la pretul de
https://www.kronemag.com/suporti-stradali-pentru-biciclete/suport-biciclete-metalic-stradal-tricolor-bicycle-1341 lei.
20 buc rastel*1341 ron

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Anul acesta, Fagarasul, orasul cu cel mai mare numar de biciclete al anilor 1970, sarbatoreste 50 de ani de incurajarea a mersului pe bicicleta. Deplasarea cu bicicleta este o oportunitate, iar siguranta bicicletei e o necesitate.

Amplasamentul proiectului

In fata unitatilor de invatamant, institutii publice, agenti economici, parcuri, locuri de joaca, parcari de bloc, in locuri aglomerate, cu impact vizual pentru cetateni.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.