Project Description

Cristian Radoias
100.000 RON

Lucrând în domeniul educației și fiind în căutare de noi idei de activități educative nonformale, am descoperit instrumentele muzicale de exterior, pentru locuri de joacă și parcuri, ce încurajează exprimarea creativă și socializarea cu familia, prietenii sau chiar necunoscuții.

Amenajarea unui „peisaj muzical” în aer liber îi va încânta și îi va inspira pe copii să exploreze sunete noi, în timp ce se bucură de avantajele evidente petrecerii timpului în aer liber.

Prin acest proiect inedit, am aduce muzica la îndemâna tuturor, oferindu-le ocazia de a crea muzică cu instrumente reale și de a se și distra în același timp.

Durata proiectului

Aproximativ 4 luni (achizitie instrumente, montaj si amenajare)

Detaliera bugetului

- Instrumente muzicale de exterior (exemplu Brașov, alegere instrumente cum ar fi tobe, xilofoane,
etc. www.percussionplay.ro) - 90.0000 lei
- Instalare si amenajare (tartan, rumeguș etc.)- 10.000 lei

Beneficiarii proiectului

Publicul țintă îl reprezintă toata comunitatea din Făgăraș, începând de la familii cu copii, adolescenți și tineri, bătrâni și persoane cu dizabilități, pana la profesionisti muzicieni. Un astfel de parc ar permite oamenilor de toate vârstele să cânte împreună cu cei dragi, este o activitate distractivă ce încurajează creativitatea și socializarea prin intermediul muzicii. Totodată, se pot organiza activități în aer liber de educație nonformală/muzicală de către școli și centre educaționale.

Rezultatele estimate si impactul pentru comunitate

Proiectul promovează incluziunea socială, atât a copiilor cu dizabilități cât și a copiilor care provin din medii cu venituri mici și care nu au ocazia de a urma cursuri de muzică/de a testa instrumente în alt mediu decât acesta - chiar în parcul din orașul lor. Oferă o experientă multi-generațională pentru persoanele de toate vârstele să petreacă timp împreună, într-un mod creativ, indiferent de abilități sau cunoștințe muzicale.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Propunerea mea este de a se instala parcul muzical în cartierul Meltea, un cartier relativ nou ce nu prea are parcuri de joacă/relaxare și unde urmează a se construi un centru educațional pentru copii. Alternative la zona aceasta, dacă nu se găsește un spațiu potrivit în cartier sau în vecinătatea lui, ar fi parcul din Centru sau în jurul Cetății Făgăraș.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.