Project Description

Marius Tipu
20.000 RON

Acest proiect este dedicat memoriei persoanelor care nu se mai afla lângă noi, rude, prieteni, etc. Am aflat despre ceva similar dintr-un orășel din nordul Italiei si m-am gândit ca mi-ar placea sa avem si noi in Fagaras ceva similar. Ulterior, am aflat despre Asociatia "Zi de bine", o asociatie care a implementat proiecte similare in alte orase din tara.
Pe scurt, acest proiect implica plantarea de copaci tineri intr-un loc special desemnat. Fiecare copac va fi plantat in memoria unei persoane, orice persoana care doreste poate face acest lucru.
Identificarea persoanelor in a carei memorie se vor planta copacii se poate face cu ajutorul unui cod QR, aceasta modalitate este nu doar cea mai simpla, dar este si cea mai eficienta. Primaria municipiului Fagaras, in colaborare cu persoane calificate, pot stabili tipul de copaci ce pot fi plantati si locul de unde pot fi cumparati de catre persoanele interesate. As dori ca acest proiect sa nu aiba nicio afiliere politica sau religioasa.
Locatia acestui proiect nu este fixa, acesta fiind un lucru pe care primaria il poate analiza.
Se spune ca murim cu adevarat atunci cand nimeni nu isi mai aminteste de noi, insa un copac va fi aici pentru mult timp, continuand sa reprezinte viata.

Imi cer scuze pentru faptul ca tastatura pe care o folosesc, nu are litere in limba romana.

Durata proiectului

Va fi determinata in viitor

Detaliera bugetului

Bugetul va include puieții, sprijinirea lor, eventual și pregatirea terenului. Totodată, în acesta vor fi incluse și eventualele cheltuieli pentru voluntari (apă, mănuși, cafea,etc). Acestea sunt doar câteva idei, scopul lor fiind de a contura idea acestui proiect.

Beneficiarii proiectului

Comunitatea Municipiului Fagaras

Rezultatele estimate si impactul pentru comunitate

Nu as putea sa estimez impactul unui lucru dedicat memoriei celor dragi, este prea abstract. Fiecare membru al comunitatii noastre ar avea posibilitatea de a planta un copac in memoria unei persoane dragi. Bineinteles, nici impactul ecologic nu poate fi neglijat, chiar daca acesta este o consecinta secundara a proiectului

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Parcul Regina Maria

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.