Project Description

sorin bucur
45.000 RON

Printre obiectele cu rol în transmiterea agenților patogeni se află și cărțile. Să nu uităm că Biblioteca Municipală ”Octavian Paler” Făgăraș, până de curând, s-a confruntat cu provocări neașteptate, generate de virusul care s-a răspândit şi care a schimbat modul de lucru și în biblioteca publică. Criza medicală a demonstrat cât de greu s-au putut asigura condițiile de siguranță sanitară pentru Serviciul de împrumut, deoarece au existat reguli restrictive ce au dezarmat deopotrivă pe cititori și pe bibliotecari.
În cărțile din biblioteci există diverse tipuri de microorganisme patogene - bacterii, virusuri, ciuperci, mucegaiuri, paraziți. Ele constituie un risc de îmbolnăvire pentru public și în același timp pot cauza deteriorarea lentă a cărților. LIVA BOOK STERILIZER 601 ar elimina toate tipurile de microorganisme, praful din cărți, dosare, documente sau de pe suprafețele obiectelor mici de uz personal - telefon mobil, tastatura, mouse, etc. Fiecare document ar fi dezinfectat printr-o procedură rapidă care s-ar aplica într-un minut la șase cărții deodată şi care ar permite ca volumele să fie din nou împrumutate imediat după sterilizare, fără riscul de a transmite viruși, bacterii sau fungi.
STERILIZATORUL DE CARTE LIVA EBS 601/SLK-CEI-EBS-601 este dispozitivul recomandat care ar asigura un mediu de lucru și studiu sănătos și protejat în bibliotecă, încurajând tinerii să citească, mărind viteza de circulație a documentelor împrumutate, dar și protejând cărțile din biblioteca..
Tinerii, elevii dornici de completarea abilităților formate în sistemul școlar clasic, pot avea acces sigur la documentele aflate in dotarea bibliotecii publice care pune la dispoziția lor un spectru larg de materiale actuale, de interes pentru ei, în scopul încurajării învățării pe tot parcursul vieții, al alfabetizării, al motivării lecturii şi al creșterii interesului pentru lectură.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Toată lumea știe că lectura este importantă, iar cititorii făgărășeni au nevoie de un mediu sănătos și protejat în bibliotecă! STERILIZATORUL DE CARTE LIVA EBS 601/SLK-CEI-EBS-601 cu lumină ultravioletă este sigur și utilizat pentru dezinfectarea cărților în multe biblioteci din țară. Investind în acest dispozitiv, cititorii vor avea acces la volume sterile, va încuraja cititorii să lectureze cărți recomandate de bibliotecă, va prelungi „viața” cărților, bunuri culturale.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Spațiul in care urmează să fie implementat proiectul este sediul Bibliotecii Municipale “Octavian Paler”, str. Mihai Viteazu nr.1, Cetatea Făgărașului.
Cu LIVA BOOK STERILIZER 601, biblioteca ar putea recupera și 25000 de documente (carte de copii, carte de istorie, carte atestare documentare, beletristică română și universală etc.) care au fost redepozitate în diverse spații deținute. Dispozitivul LIVA BOOK STERILIZER 601 are dimensiunile 650 x 520 x 1460mm, putând fi ușor de manevrat.

Galerie foto

Locație proiect

str Mihai Viteazu 1 Făgăraș 505200