Project Description

Victor Porancia
71.550 RON
Adăugat la favorite! Adaugă la favorite

Modernizarea actualului skatepark din Fagaras reprezinta o necesitate pentru petrecerea timpului liber in vederea practicarii unor sporturi extreme, intr-un mod organizat si in siguranta. Consider că acest skatepark reprezintă o necesitate în evoluţia pasionaţilor de sporturi extreme iar modernizarea unui asemenea loc de ‘antrenament’ trebuie tratată cu interes. Înainte de toate, procesul de modernizare al actualului skatepark ar trebui respectate nişte norme de protecţie pentru practicanţii de sporturi extreme. Aceste norme sunt legate de buna desfăşurare a executării de trick-uri pe elementele din skatepark (rampe, bări, obstacole, etc.). Actualul skatepark a fost construit fara a se tine cont de aceste norme de securitate. Prin urmare ne dorim modernizarea skatepark-ului cu o serie de elemente (rampe, bari, ollie box-uri), rezistente si care se preteaza actualului nivel de performanta al tinerilor din Fagaras care practica sporturi extreme precum skateboarding-ul, BMX, role sau trotineta.
De asemenea modernizarea suprafetei terenului (actualmente astfalt) reprezinta o necesitate pentru ca activitatea sa se desfasoare intr-un cadru sigur.
Pentru asigurarea iluminatului public in perimetrul skatepark-ului se pot monta 2 iluminatoare pe stalpii actuali ai terenului de basket.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Conditiile actuale in care se afla skatepark-ul si in care acesta a fost construit, nu corespund normelor de securitate prescrise de legislatia europeana din domeniu. Astfel, schimbarea rampelor actuale este necesara pentru ca nivelul de practicare al sporturilor extreme din municipiul Fagaras sa creasca in randul tinerilor si pasionatilor.
Sunt de parere ca un skatepark poate declanșa o atracție în jurul său. Acesta poate genera o comunitate a cărei valori sprijină evoluția individuală a fiecăr

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Actualul skatepark se afla la Stadionul municipal, in proximitatea terenului de basket. Suprafata acestuia este de aproximativ 350 metri patrati. Pe aceasta suprafata sunt pozitionate 5 elemente (3 rampe si 2 bari).
Reducerea suprafetei actuale la aproximativ 300 mp ar putea scadea costurile de modernizare a suprafetei de dat (Flat), cu posibilitatea crearii unei suprafete elicopterizate, recomandata pentru skatepark-uri.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Strada Combinatului 2, Făgăraș 507010, Romania