Project Description

Darius Valentin Panazean
38.073 RON

Proiectul nostru se adresează în special unei comunități vulnerabile, culmea, aflată foarte aproape de centrul municipiului Făgăraș. În ultimii ani s-a tot vorbit de clădirea de la Manutanța, mulți o numesc greșit, din motive lesne de înțeles, însă foarte puțini au acționat în interesul acestei clădiri, oarecum emblematice pentru Făgăraș. Dincolo de toate acestea, să nu uităm că acolo locuiesc vreo 34 de familii cu vreo 60 de copii, exact, 60 de elevi care merg la școală, învață și își fac temele, indiferent că în curtea lor noroiul este de 20 de centimetri și că nu au un trotuar care să-i ajute să-l ocolească pe ''noroi'', sau vreun refugiu pietonal cimentat, dărămite pavat. Știu, pentru mulți dintre noi sună relativ cunoscut ca într-o comunitate ca aceasta să nu existe infrastructură, e păcat că încă acceptam asta și că prioritățile noastre au devenit mofturi pentru majoritatea oamenilor. Îmi doresc cu tărie să se investească în curtea clădirii Manutanța, să se amenajeze alei, trotuare, un mic parc de joacă precum și o zonă verde unde să stai la soare dacă ai chef vara. M-am informat înainte de a scrie acest proiect și am aflat că municipalitatea poate investi aici, așa cum a facut-o în anii 2017 și 2018, dar în clădire, mai exact în acoperiș, care a căzut pe o familie, și în fațadă, care era netencuită de vreo 20 de ani. Pentru a facilita implementarea acestui proiect atașăm planșă cu măsurători precise, asumate de un expert în domeniu, poze relevante cu starea actuală a curții despre care facem vorbire, precum și un buget estimativ cu sume alocate fiecărei investiții în parte.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Clădirea din strada Negoiu numărul 1 a facut obiectul unei știri din anul 2018, atunci când o parte din acoperișul acesteia a căzut peste o familie, norocul lor a fost că în acel moment nu se aflau în încăperea cu pricina. În curtea clădirii nu s-a investit niciodată, cel puțin de la preluarea acestui obiectiv de către municipiul Făgăraș, aceasta fiind ''amenajată'' cu pâmănt, impracticabilă, mai ales toamne și iarna, atunci când în curte zac noroiul și apa, nefiind amenajate nici guri de canalizare. Motivul principal pentru care depunem acest proiect are la bază povestea unui copil care locuiește cu familia acolo și care, atunci când începe școala, spre nenorocul lui toamna, el trebuie să meargă la cursuri, plin de noroi, colegii și profesorii catalogând elevul ca fiind murdar, neștiind că cei care trebuie să aibe grijă ca acest copil să nu treacă prin această umilință nedreaptă, sunt aceeiași care au pus asfalt pe strada lor.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Locația proiectului se află pe strada Negoiu numărul 1 Făgăraș, denumită clădirea Manutanța, o fostă clădire a armatei. Îmi doresc să se investească în curtea acestei clădiri care este de fapt o parcelă de pământ arabil fără pic de asfalt sau ciment (vezi atașamente imagini). Curtea are o intrare îngustă de 5/4 m care face legătura între curte și trotuarul de pe strada Negoiu, dimensiunile curții sunt de ....metri pe......metri, în partea din spate fiind amenajate niște garaje provizorii.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Strada Negoiu 3, Făgăraș, Romania