Project Description

ELENA PLEȘA
99.913 RON

Educația ține și de contextul creat pentru învățare, care poate stimula gândirea liberă și creativitatea. Cadrul natural este potrivit pentru activități de educație outdoor, oferă elevilor nenumărate beneficii fizice, emoționale și relaționale, ce vor contribui la creșterea motivației și a sentimentului de plăcere în raport cu procesul de învățare. Jocul în aer liber este parte a copilăriei şi dezvoltă fizic și psihic orice copil, iar curtea şcolii ar trebui să includă mai multe zone de joacă cu activităţi specifice, libertate de mişcare, condiţii de explorare şi un mediu natural. Propunerea de proiect înaintată are în vedere educația prin joacă, liberă ori ghidată, ca parte integrată a procesului de învățare. Iar cum atunci când vorbim despre joacă în cadrul sistemului de învățământ, vorbim despre curtea școlii, ca loc de eliberare de energie și socializare, în mod clar se conturează drept indispensabil un spațiu special destinat activităților în aer liber. Curtea școlii ne oferă suficient loc pentru amplasarea unui foișor cu bănci în interior, a unei mese de tenis, 4 mese de joc cu câte 6 scaune fiecare, banci și platformă betonată pentru fiecare obiect, utilă pentru stabilitate si confort. Foișorul va avea întrebuințări multiple: educație, relaxare, jocuri și alte activități școlare și nu numai, fiind feriți de razele puternice ale soarelui și de ploaie. Masa de tenis/ping-pong dar si cele de joc ne vor colora pauzele, animându-le spre deliciul copiilor. Toate acestea vor fi amplasate de o parte si de alta a aleii din centrul curții școlii. Ne propunem să o reabilităm și să plantăm flori și pomi ornamentali pe lângă ea, pentru a se încadra în estetica unui loc recreativ dintr-o unitate școlară. Spațiul amenajat va fi util pentru a petrece pauzele şcolare într-un context plăcut şi relaxant, și va fi un loc al jocului, al culorii, al prieteniei, al educaţiei non-formale.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Proiectul este eligibil. Proiectul propus respectată Hotărârea Consiliului Local Nr. 188 din data de 30 iunie 2021 – privind accesul copiilor însoțiți de către părinți/reprezentant legal pe terenurile de sport, cu acces liber și în spațiile de recreere amenajate aferent.

Durata proiectului

12 luni

Detaliera bugetului

1. Foișor din lemn = 37604 lei
2. Masă tenis exterior (1 buc.) = 6842,5 lei
3. Masă joc copii (4 buc.) = 16422 lei
4. Bancă parc (8 buc) = 9996 lei
5. Borduri beton (64 ml) = 8377,6 lei
6. Platformă betonată (90 mp) = 20670,3 lei
Total= 99912,4 lei

Beneficiarii proiectului

Proiectul se adresează celor 945 de elevi din învățământul primar, gimnazial și profesional de la Colegiul „Aurel Vijoli” Făgăraș, ca beneficiari direcți și comunității din care provin, în mod indirect.

Rezultatele estimate si impactul pentru comunitate

Prin acest proiect vrem să amenajăm un spațiu în curtea școlii pentru desfășurarea unor activități cu caracter educațional dar și pentru recreere, într-un mediu ambiental sigur și plăcut pentru elevii colegiului. Acest spațiu reprezintă o alternativă la derularea orelor de curs/activităților educaționale exclusiv în sala de clasă, care generează interacțiuni sociale favorabile dezvoltării emoționale și fizice armonioase a copiilor.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Locul destinat amplasării obiectelor recreative se află în curtea interioară a Colegiului „Aurel Vijoli”, în zona în care se află aleea ce trebuie reabilitată. Această zonă este flancată din trei părți de clădirea unității școlare. Spațiul nu este asfaltat, iar implementarea proiectului mai presupune și alte amenajări (betonare) pentru fixarea fiecărui obiect.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.