Project Description

Eduard-Erwin Focșăneanu
30.000 RON

Sunt șofer și am permisul de aproape 2 ani.Pot spune doar că singura intersecție semaforizată (aflată în apropierea liceului Radu Negru ) doar mi-a mărit timpul de a ajunge la destinația potrivită.
De ce nu o putem schimba în ceva mai simplu si mai frumos?
Pe lângă acest fapt intersecția respectivă prezintă un risc mare de accident.Poate vă întrebați de ce?
Din propria experiență va pot spune că mulți șoferi accelerează puternic atunci când văd schimbarea culorii semaforului (din verde în galben), iar viteza acestor masini este una foarte mare (peste limita legală cu siguranță).
Astfel șoferii care au culoarea verde la semafor sunt obligați să cedeze celor care au trecut pe culoarea galben (si sunt surprinsi în intersecție pe culoarea rosie).

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Propunerea mea ar trebui sprijinită datorită faptului că intersecția semaforizată nu este de folos.
Un sens giratoriu prezintă mult mai multe avantaje, având în vedere că aproape fiecare mașina trece prin intersecția respectivă.
Focșăneanu Codruț-Catalin, tatăl meu, fost polițist în Făgăraș, a suferit un accident cumplit cu câțiva ani în urmă în această intersecție (el fiind nevinovat), dar din fericire accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Spațiul în care urmează să fie implementat proiectul este singura intersecție semaforizată (intersecția cu semafoare aflată în apropierea Colegiului Național Radu Negru ).

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.