Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
Radu ALBU
71.550 RON

Constructia unei borne/porți simbolice, pozitionata la DN1 cu fundal Muntii Carpati. Posibilitatea de a face din acest punct un obiectiv turistic national, un loc de fotografie, un bun mod de promovare a Tarii Fagarasului.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil cu modificări - se va înlocui poarta cu o bornă simbolică.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

“Determinarea centrului geographic al unei tari este motivate in primul rand prin posibilitatea de a exploata in interes turistic titulatura de centru geografic”
Atasat avem date si masuratori realizate de profesorul universitar Dr. Ing. Alexandru Boroiu de la Universitatea din Pitesti, prin care se demonstreaza centrul geografic al Romaniei.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Punctul zero sau kilometrul zero este în multe țări un anumit loc (adesea situat în capitală) din care sunt calculate în mod tradițional distanțele rutiere. Există un concept similar și pentru unele orașe secundare, doar pentru drumurile care nu trec prin capitală. Din motive istorice, punctul zero este de multe ori oficiul poștal din centrul orașului. Tinand cont de pozitia geografica a Fagarasului, se poate pozitiona simbolic intr-un spatiu cu vizibilitate spre munte.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.