Project Description

Oana Pică
71.550 RON

Proiectul propune igienizarea zonei și apei râului Olt prin 3 acțiuni: organizarea unei activității de ecologizare a Oltului, promovarea comportamentului responsabil față de natură și achiziționarea unui baraj plutitor care să aibă rolul de a controla și limita debitul de deșeuri.

Activitatea de ecologizare se poate realiza în parteneriat cu Salco Făgăraș și Asociația Mai Mult Verde din București. Serviciul de salubritate local poate oferi sprijinul de resurse materiale în realizarea activității de ecologizare. Pe de altă parte, Asociația poate oferi suport informativ privind realizarea activității și a campaniei, având experiență în ecologizarea apelor, respectiv a râurilor, dovedită prin proiectul Cu apele curate care a avut loc în 10 localități de pe Dunăre și în urma căruia au fost colectate 7,2 tone de deșeuri, dintre care 6,5 tone de plastic.

O soluție pe termen lung stă în achiziționarea unui baraj plutitor de oprire al deșeurilor. În urma unor studii de fezabilitate, acest baraj ar putea fi montat în zona optimă de pe râul Olt pentru a controla debitul de deșeuri și pentru a facilita continuarea activității de ecologizare.

Astfel, prin realizarea proiectului, s-ar realiza un proces complet de igienizare a zonei râului Olt care ar avea impact pozitiv pe termen lung, atât pentru natură și faună, cât și pentru făgărășeni, care ar putea profita de zonă pentru activități în aer liber și curat.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Râul Olt este una dintre părțile Făgărașului care reprezintă zona cât și pe noi ca și comunitate. Acesta ar trebui în consecință să reflecte valorile și felul nostru de a fi ca oameni.

În schimb, nu o face: râul în momentul actual este îngropat în deșeuri nocive mediului natural care pe termen lung îmbolnăvesc natura cât și animalele din zonă. Pe parcursul timpului s-au format insule plutitoare din aceste deșeuri care se pot observa în zona barajului de la Voila. Acest fapt ne afectează atât pe noi: apa poluată produce peste 3 milioane de victime anual, la nivel global; cât și animalele: în 29 de ani se aproximează că în ape va fi mai mult plastic decât pești

Consider totodată că este datoria noastră ca și localnici să îngrijim porțiunea noastră din râul Olt și să o păstrăm curată. Astfel, zona necesită ecologizare, respectiv adunarea deșeurilor existente, cât și o soluție sustenabilă care ar putea reține și controla debitul viitor de gunoi.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Spațiul în care ar urma să fie implementat proiectul ar fi pe râul Olt, respectiv barajul, în punctul dovedit a fi optim, cât și în zona înconjurătoare apei, unde se poate realiza activitatea de ecologizare.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.