Project Description
Achiziţionarea şi utilizarea facilă a defibrilatoarelor externe automate (AED) va pune la dispoziţie terapia de defibrilare salvatoare de vieţi. Din momentul în care electrozii sunt plasaţi pe pacient, aparatul detectează ritmul cardiac al
acestuia, analizează ritmul folosind programul de analiză patentat şi dacă detectează un ritm anormal îl înştiinţează pe utilizator să se
îndepărteze şi eliberează automat şocul de defibrilare corespunzător protocoalelor prevăzute în directivele AHA/ERC 2010 (American Heart Association / European Resusci Council 2010)
Defibrilarea este manevra care influenţează decisiv succesul unei resuscitări la adult.
Majoritatea morţilor subite au ca mecanism de oprire a cordului o fibrilaţie ventriculară sau altă aritmie malignă, iar singura modalitate de oprire a unei astfel de aritmii este defibrilarea.
În România, rata de supraviețuire în caz de stop cardio-respirator este de doar 1,8%.
Această realitate arată, de fapt, că peste 98% din cei aflați în stop cardio-respirator nu supraviețuiesc mai ales din cauza că nu știm să oferim primul ajutor. Iar cei mai predispuși sunt copiii mici, care se pot îneca, involuntar, în cele mai banale moduri.
În situațiile în care martorii intervin imediat și este folosit un defibrilator, rata de succes a resuscitării este situată între 60% și 80%!
Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:
Eligibil cu ajustarea bugetului de 87.000 RON astfel: 60.000 RON pentru implementarea proiectului și 27.000 RON pentru campanii de conștientizare și informare.
De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul
Educarea populaţiei în vederea adoptării unei conduite corespunzătoare în faţa unei persoane aflate într-o situaţie de urgenţă („căzut în stradă”);
Acordarea unei şanse suplimentare în resuscitarea pacienţilor din locurile publice, aflaţi în stop cardiorespirator, până la sosirea echipajelor de prim ajutor calificat sau a echipajelor operative ale serviciului de ambulanţă.
Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ
Defibrilatoarele automate vor fi amplasate în spații publice, ușor accesibile și unde există acces permanent prin existența pazei pe toată durata zilei, respectiv: Sediul Primăriei Făgăraș, Sediul Poliției Comunitară, Cetatea Făgăraș și Stadionul Municipal Făgăraș.
Galerie foto
Prezentare Video
Acest proiect are video atașat