Project Description

CRISTINA DUDAN
71.242 RON

Proiectul pe care îl propunem urmărește înființarea unui Centru de instruire în acordarea primului ajutor pentru cetățenii municipiului Făgăraș. Dorim ca atât profesorii, elevii cât şi alți cetățeni ai orașului să învețe tehnicile de prim ajutor și să le exerseze în mod eficient cu ajutorul manechinelor, pentru a fi pregătiți în cazul unor situații problemă.
În acest sens dorim să achiziționăm defibrilatoare în puncte cheie ale orașului, kituri de învățarea a primului ajutor care să conțină manechinele necesare pentru resuscitarea cardio-pulmonară și vestele de exercițiu pentru eliberarea căilor respiratorii, cu scopul de a susține ateliere de prim ajutor pentru membrii comunității (elevi, profesori, personal nedidactic, părinți etc) în incinta Colegiului Național ”Radu Negru” sau la cerere în orice școală/instituție din oraș. De asemenea dorim să achiziționăm pentru fiecare școală din Făgăraș o trusă profesională de prim ajutor și o trusă de resuscitare copii cu scopul de a eficientiza primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

”De curând am văzut la știri un copil de numai 12 ani care a salvat viața unui alt copil. Uneori câteva secunde și un minim de cunoștințe sunt lucrurile care fac diferența dintre viața și moarte. Câteva secunde fac diferența!
Dr. Grigorita Constantin”
Primul ajutor oferit la timp unei victime aflate în stop cardio-respirator crește şansa de supraviețuire cu aprox 70%. Fiecare minut în plus înseamnă pierderea a 10% din capacitatea creierului de a funcţiona. De aceea considerăm că instruirea corectă și la timp a elevilor, profesorilor, părinților reduce riscul de deces în cazul unor urgențe medicale.
Școala noastră derulează deja de 2 ani optionalul de acordare a primului ajutor, în care elevii de clasa a VI-a învață tehnicile de prim ajutor, însă formarea acestora nu a fost completă deoarece nu am avut echipamentele necesare. Opționalul este pe lista preferințelor elevilor, ajungând chiar într-o competiție națională ”Creatori de educație”, sub egida Ministerului Educației.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Manechinele vor rămâne în laboratorul de biologie al CN ”Radu Negru”,spațiu pe care dorim să-l punem la dispoziția comunității în vederea derulării atelierelor de formare. Trusele de prim ajutor și de resuscitare, precum și cele 7 defibrilatoare automate vor fi amplasate în instituțiile principale din oraș: CN ”Radu Negru”, CN ”Doamna Stanca, ȘG ”Ovid Densusianu”, LT Dr.Ioan Senchea, LTO ”Sf.Constantin Brâncoveanu”,Colegiul ”Aurel Vijoli”, Catedrala Ortodoxă ”Sf Ioan Botezătorul”.

Galerie foto

Locație proiect

Strada Școlii 1, Făgăraș 505200, Romania