Project Description

Maria Racu
71.531 RON

Proiectul ce se dorește a fi implementat constă în amplasarea de mijloace de petrecere a timpului în pauze și de realizare a orelor în aer liber. Proiectul se va concretiza în:
1. Bancă parc cu spătar înalt de 2 metri – 18 bucăți – vor fi amplasate pe cele două laturi ale sălii de sport, înălțimea de 2 metri, ajutând la mascarea pilonilor metalici și la protejarea elevilor. Se pot utiliza fie pentru activități de relaxare, fie pentru ore în aer liber;
2. Carusel cu platformă – 2 bucăți – vor fi amplasate în spațiul special destinat elevilor de clasă pregătitoare; fiecare carusel având 6 locuri. Se pot utiliza pentru activități distractiv-recreative și de mișcare;
3. Foișor hexagonal – diametru de 6 metri – 1 bucată – cu 6 bănci în interior, amplasat înspre poarta de acces dinspre strada 1 Decembrie 1918. Se va folosi pentru activități de socializare, lectură, activități în aer liber și ca adăpost pentru elevi în așteptarea părinților, când vremea este nefavorabilă;
4. Masă joc copii – 6 bucăți – fiecare masă cu câte 6 scaune; acestea vor fi amplasate pe o latură a sălii de sport, față în față cu foișorul. Se vor utiliza pentru toate tipurile de activități care necesită aceste mijloace;
5. Masă tenis exterior, ping-pong – 4 bucăți – vor fi amplasate două câte două în spațiul dintre sala de sport și clădirea școlii. Vor fi utilizate atât în activitățile distractiv-recreative, cât și în activități sportive (inclusiv competiții).

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul


Lumea copilăriei este o lume a jocului, în cele mai diverse forme ale lui. Școala primară transformă, de cele mai multe ori, educația în joc. Prin joc copilul reține mai ușor informațiile necesare, capătă comportamentele dorite, nu depune efort conștient, obosește mai greu, iar randamentul școlar crește. Educația nu se mărginește la orele de curs, ea este continuată în pauze și în afara școlii.
Proiectul urmărește facilitarea educației din timpul pauzelor și lărgirea paletei de posibilități de efectuare a orelor în exterior pentru cei 520 de elevi din ciclul primar.
Acest proiect este urmarea unui sondaj în rândul elevilor din ciclul primar cărora li s-a cerut părerea printr-un chestionar despre cum vor să-și petreacă pauzele și cum doresc să arate curtea școlii. În urma analizării acestor opinii, am dedus că elevii își doresc locuri pentru socializare, lectură, mișcare, relaxare, chiar desfășurarea unor cursuri în aer liber, mai ales cele de abilități practice, sportive și muzicale.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Locul destinat amplasării obiectelor recreative se află în curtea interioară a Colegiului Național Radu Negru, pe segmentul de spațiu destinat copiilor din ciclul primar. În partea de vest curtea este mărginită de clădirea cu săli de clasă, iar în partea de est de sala de sport. Dimensiunea spațiului ce se dorește a fi amenajat este de aproximativ 250 mp. Curtea este asfaltată, implementarea proiectului nu mai presupune amenajări adiacente.

Galerie foto

Locație proiect

Strada Școlii 1, Făgăraș 505200, Romania