Project Description

Maria Valentina Boeriu
71.418 RON

Proiectul ce se dorește a fi implementat constă în amenajarea unui teren de sport cu cauciuc turnat de 20 mm în curtea școlii Colegiului Național „Radu Negru”. Avantajul terenului cauciucat față de suprafața din asfalt, cu care este acoperită în prezent curtea școlii, este faptul că datorită structurii elastice, diminuează riscurile accidentărilor prin absorția șocurilor și antiderapare. Proiectul actual completează prima parte a amenajării curții interioare, acțiune finalizată și implementată în prezent, prin obținerea finanțării prin intermediul Bugetării participatve 2020. Spațiul propus spre amenajare are un impact major atât pentru elevii școlii, cât și pentru copiii din cartierele adiacente. După terminarea programului școlar, curtea școlii devine un veritabil spațiu deschis comunității, părinții și copiii putând petrece un timp liber activ, într-un spațiu amenajat și securizat.
Proiectul se va concretiza în:
1. Amenajarea unui teren de sport cu cauciuc turnat de 20 mm pe o suprafață de 240 mp;
2. Poartă handbal – 2 bucăți
3. Plasă poartă – 2 bucăți
4. Stâlp cu panou din fibră de sticlă, inel și plasă

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Practicarea sportului este foarte importantă pentru dezvoltarea și creșterea copilului, sportul consolidează scheletul, fortifică inima și plămânii, ajută copilul să-și coordoneze mișcările corpului, previne obezitatea. Practicat în echipă sau în cadru organizat, sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, să lucreze ușor împreună și să înțeleagă ce înseamnă fair-play. În prezent, nu dispunem de niciun teren de sport amenajat în aer liber în curtea interioară a școlii. Acest neajuns îl resimt și copiii care locuiesc în cartierele din apropierea școlii. Proiectul urmărește să vină în întâmpinarea atât a nevoilor elevilor școlii, cât și nevoilor copiilor din comunitatea locală, cu un teren de sport amenajat pentru desfășurarea activităților sportive, recreative și pentru organizarea unor competiții sportive. Prezentul proiect răspunde în totalitate obiectivului 3, Regulamentul 2021: „Creşterea gradului de asumare şi co-creare a procesului de dezvoltare urbană de către cetăţeni”

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Locația se află în curtea interioară a Colegiului Național „Radu Negru” Făgăraș, pe segmentul de spațiu destinat copiilor din ciclul primar. Accesul în curtea școlii dinspre exterior se face de pe strada 1 Decembrie 1918. În partea de vest curtea este mărginită de clădirea cu săli de clasă, iar în partea de est de sala de sport. Dimensiunea spațiului ce se dorește a fi amenajat este de aproximativ 240 mp.

Galerie foto

Locație proiect

Strada Școlii 1, Făgăraș 505200, Romania