Project Description

Ana-Maria Borca
24.000 RON

Prin acest proiect propun asigurarea accesului gratuit, atat pentru locuitorii orasului Fagaras dar si pentru grupurile de turisti , la apă potabilă, prin amenajarea unei fântâni  cu apa potabila.

In Fagaras exista, in prezent, o singura cismea publica de unde oamenii pot bea apa gratis ( in parculetul de copii de langa hotel Bulevard), care insa nu functioneaza tot timpul si care nu se afla intr-un loc cunoscut.

Propun ca aceasta fantana cu apa potabila sa fie realizata dupa modelul fantanii infratirii din Timisoara (https://www.banatulazi.ro/tu-stii-istoria-fantanii-infratirii-acoperita-cu-prenume-omanesti/ ) si sa fie inscriptionate pe peretii ei toate obiectivele turistice din Fagaras, mai putin cunoscute sau vizitate
spre ex: Biserica „Sf. Nicolae”, construită în 1697 de Constantin Brâncoveanu;Biserica reformată, construită în 1712; Biserica Franciscană, cunoscută de localnici sub numele de Biserica Paterilor (1737), situată pe strada Vasile Alecsandri;Biserica „Sf. Treime”, construită în 1783, cu picturi murale din 1791; Casa Inocențiu Micu Klein ; Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial- monument ridicat in 1931; Statuia lui Badea Cartan- in fata Casei de Cultura; Banca Națională - filiala Făgăraș (BCR azi); Casa dr. Giurcă, azi fosta Casa Căsătoriilor; Școala Normală, azi Cercul Militar; Bustul Doamnei Stanca – soția lui Mihai Viteazul; gang pictat langa scoala Gimnazială nr. 1 din Făgăraş; decoratiune stradala Harta Romaniei in centrul orasului; etc

Beneficiari directi: copiii si persoanele in varsta , persoanele care vin la serviciul pasapoarte, manifestari culturale si activitati artistice din cadrul Casei de Cultura, turistii care viziteaza orasul nostru,toti locuitorii orasului nostru.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Cu modificări – 1.Amplasament 2.În limita bugetului maxim prevăzut de Regulamentul procesului Bugetare participativă Făgăraș 2019.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Verile devin tot mai imprevizibie, cu temperaturi care cresc și scad de la o zi la alta cu neobișnuit de multe grade Celsius. In timpul verii , consumul de apa este deosebit de important.
O cismea cu apa potabila va functiona in lunile aprilie-octombrie, si ii va racori pe fagaraseni si turistii care ne viziteaza orasul, in zilele caniculare.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Langa fantana arteziana din fara Casei de Cultura din Fagaras

Galerie foto

Locație proiect

Strada Mihai Viteazul 1, Făgăraș 505200, Romania