Project Description

Sergiu Mihailescu
71.550 RON

• Prin proiectul „Amfiteatru în locul fostei terase Litoral” propun reabilitarea unui spațiu public aflat în stare de degradare vizibilă pentru a-l reda comunității spre folosință.
• Fiind o zonă centrală aflată într-o stare de degradare vizibilă, trebuie reamenajată și redată comunitații. Propun reamenajarea zonei într-un amfiteatru cu miniscenă și gard de protecție în zona lacului.

Comunitatea și turiștii trebuie atrași spre acest loc cu o priveliște splendidă asupra Cetății Făgărașului. De asemenea spațiul generos poate fi folosit de tineri, școli, asociații etc. Pentru desfășurarea activitățiilor sportive, cultural educative și extrașcolare.

Potențialul proiectului „Amfiteatru în locul fostei terase Litoral” constituie în stârnirea curiozității despre istoria locală prin punerea în valoare a Cetății Făgărașului, oferirea unui spațiu în care se pot desfășura diverse activități educative (ore de curs, activități specifice săptămânii „Școala Altfel”, activități sportive) și punerea în evidență a celei mai importante atracții turistice a Făgărașului oferind o priveliște deosebită, care va rămâne tipărită în mintea vizitatorilor.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Luând exemplul Amfiteatrului din Oradea ce aparține de Cetatea Oradea, unde comunității i se oferă posibilitatea de a organiza o multitudine de evenimente ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a participanților. În sezonul călduros, pe scena amfiteatrului profesorii au posibilitatea de a-și ține orele în aer liber, iar în urma experienței elevii sunt mai implicați în activitatea educațională și le crește interesul în a cunoaște istoria locală.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Fosta terasa Litoral – marginea promenadei langa bustul Doamnei Stanca

Galerie foto

Locație proiect

DJ104D 1, Făgăraș, Romania