Project Description

IOAN-AURELIAN CURTICAPEAN
70.279 RON

Modernizarea spatiului adiacent terenului de sport din aer liber pentru ca toti cei care utilizeaza acest spatiu public sa fie in siguranta si sa se bucure in conditii optime de activitatile cultural-sportive care pot fi organizate aici, in timpul si in afara orelor de educatie fizica, reprezinta scopul principal al proiectului.
Proiectul vizeaza:
1. Amenajarea unei GRADENE (minitribune) moderne cu functionalitati diverse pentru elevi/ parinti/public/spectatori, cu lungimea de 20 ml (2x4ml capete, 3x4 ml structura centrala), realizata dintr-un schelet metalic rezistent la intemperii, avand 8 + 24 ml de sezut confectionat din lemn, partea centrala are 2 randuri pentru sezut, capetele de 4 m fiecare cate 1 rand. Gradena va fi un spatiu unic de vizionare a evenimentelor cultural-sportive gen serbari in aer liber, festivitati scolare/extrascolare, competitii sportive, spectacole, concerte etc. si va reprezenta un spatiu modern de relaxare pentru elevi (in pauze, activitati extrascolare, et). Ea va fi amplasata pe latura exterioara a terenului de sport actual, in spatiul neamenajat la aceasta ora.
Gradenele vor fi fixate pe stalpi metalici ingropati in beton si vor avea o capacitate de pana la 80 de locuri, in functie de varsta si talia elevilor.
2. Schimbarea gardului exterior pe o lungime de 41 ml (25 pe o latura din spatele portii, respectiv pe 16 m din latura exterioara a terenului). Vechiul gard aflat in stare avansata de degradare va fi demolat, acesta reprezentand in prezent un real pericol pentru cei care folosesc terenul de sport. In locul gardului deteriorat va fi montat un gard nou din placi prefabricate si stalpi din beton, cu inaltimea de 1,9 m, in prelungirea acestuia pe verticala vor fi amplasate plase de protectie pentru mingi.
3. Achizitionare si fixarea in spatele portilor terenului de sport a 9 stalpi metalici fixati in beton (0,7-0,8m), cu inaltimea de 6,2 m de la nivelul solului. 5 vor fi amplasati pe latura exterioara de 25 m a spatiului, intre poarta de acces scoala si latura vestica a terenului de sport (conform schitei), iar 4 vor fi amplasatI pe o lungime de 20 m pe toata latimea terenului pentru protectia noii sali de sport.
4. Achizitionarea unor plase de protectie din polipropilena, cu ochiuri de 13/13 cm, speciale pentru exterior, fixate pe cei 9 stalpi din spatele portilor si pe lungimea laterala de 16 m a terenului.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

MODERNIZAREA TERENULUI DE SPORT IN AER LIBER este mai mult decat necesara deoarece actualul spatiu nu este imprejmuit corespunzator si nu exista amenajata o gradena multifunctionala care sa fie folosita de catre elevi, atat in pauzele pentru relaxare, cat mai ales pe perioada derularii unor activitati cultural-sportive in aer liber.
2.elementele decorative ale gradenei, din tabla decupata cu laser, vor avea citate motivationale pentru toti practicantii sportului- stimularea copiilor sa faca miscare.
3.gardul actual din placi de beton este intr-o stare avansata de degradare si prezinta un grad sporit de accidentare prin armaturile care ies din el. Placile de beton pot cadea in orice moment, iar stalpii de protectie sunt deformati, cu plasele rupte sau fara acestea pe unele sectiuni.
4.materialul didactic (mingile) se distrug la contact cu actualul gard sau se opresc in curtile vecinilor creand intreruperi neplacute
5.peretii si geamurile noii sali de sport trebuie protejate de mingi

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Amenajarile vor fi facute la SCOALA GIMNAZIALA OVID DENSUSIANU FAGARAS, in curtea scolii unde se afla terenul de sport din bitum.

Galerie foto

Locație proiect

Strada Mihai Eminescu 3, Făgăraș, Romania