Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
Alexandru Pop
71.550 RON

Sportul la barele de tractiune este un trend nou in Romania dar care este deja un succes in SUA si UE, si este destinat anume populatiei active 14-60 ani (predominante). Barele sunt destinate practicarii exercitiilor elementare cu propria greutate a corpului (calistenice), sport de masa cunoscut in lume ca Fitness Urban, cu siguranta multi din voi ati auzit despre acest sport pe retelele de socializare. La bare, fiecare tanar si matur vom putea face miscare fizica necesara 30-60 minute pe zi, singuri sau cu prietenii, la orice ora libera din zi/noapte/weekend.Un loc minim cu bare este format din: bara transversala, spalier, paralele, si optional scara si scaun inclinat. Foarte important este ca barele sa fie moderne si profesionale, iar pentru confortul antrenamentelor locul trebuie sa fie acoperit cu tartan sau dale de cauciuc (covor cauciucat).
Un loc cu bare este o alternativa a salilor de fitness pentru acei din noi care nu obisnuim sa mergem la sala, dar ne dorim sa facem undeva exercitii fizice la un loc fain, modern, care sa ne atraga mereu sa venim sa facem sport. Deci, locul cu bare nu are scopul de a atrage sportivii din sali sa iasa afara, sa nu confundam sala de forta unde antrenamentele se fac exclusiv cu greutati, cu un loc de sport cu bare de tractiune unde se fac exercitii fizice elementare cu propria greutate a corpului: incalzire/racire corp, tractiuni la bara, flotari la paralele, abdomene la spalier,genuflexiuni etc. Un astfel de loc cu bare ne va oferi acces liber si gratuit la un mod sanatos de viata pentru toti cei care demult ne gandim sa incepem o viata sanatoasa dar nu avem conditii care sa ne stimuleze sa respectam acest mod zilnic, si toata viata noastra.Inclusiv sa nu confundam barele de tractiune cu popularele aparate de fitness amenajate in multe parcuri din tara. Acele aparate nu sunt potrivite pentru miscare in forta, la ele nu exista posibilitate de executat nici macar o tractiune elementara, aparatele sunt utilizate in general de seniori de peste 50 de ani. La aparatele respective nu veti vedea o activitate sportiva intensa cu tineri si maturi asa cum o sa vedeti la un loc cu bare de tractiune. Inclusiv la aceste bare unii tineri din noi vor putea invata si practica sportul modern Street Workout (gimnastica urbana), ca sa poata participa in viitor la Campionatele Nationale de Street Workout care au loc in tara in fiecare an. Castigatorul ulterior pleaca la Campionatul Mondial pentru a reprezenta Romania cu mandrie

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil cu modificări - schimbare amplasament.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Beneficiile exercitiilor fizice la barele de tractiune:
- Mentinerea sanatatii organismului
- Combaterea obezitatii in randul populatiei
- Modelarea unui corp sportiv, atletic si frumos
- Dezvoltarea rezistentei fizice
- Cresterea productivitatii de munca in toate domeniile de activitate
- Prelungirea duratei calitative a vietii
Beneficii auxiliare care apar in consecinta:
- Renuntarea la fumat
- Constientizarea necesitatii alimentatiei sanatoase
- Dezvoltarea altor obiceiuri sanatoase dupa principiul "Mens sana in corpore sano"
Impact social pozitiv suplimentar:
- Crearea a noi locuri de munca pentru antrenorii locali autorizati in Fitness si Nutritie (PFA)
- Antrenorii autorizati vor instrui populatia activa in a duce corect un mod sanatos de viata si pe cei tineri si pe cei maturi.
Locul cu bare este potrivit pentru #OraDeSport ca materie pentru elevi, dar si ca obicei vital pentru maturi (pe tot parcursul vietii). Locul va genera si depista talente sportive noi, demne de olimpiada.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Amenajarea locului cu bare poate fi realizata intr-o zona geografica centrala a municipiului, unde sa putem avea acces in mod egal toti locuitorii. Sau in oricare alta zona unde Primaria dispune de spatiu si poate amenaja locul imediat fara alte obstacole birocratice.
Stephen Hawking in Noiembrie 2016 a zis:“A 4-a problema a omenirii - mancam prea mult si ne miscam prea putin. Probema ar putea fi usor combatuta daca adultii ar face doar jumatate de ora de sport pe zi, iar copiii o ora”

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.