Project Description

ANDREI TUDOR
99.763 RON

Cetatea Fagarasului, un simbol la nivel National si o constructie impresionanta, nu este in acest moment accesibila pentru persoanele cu deficiente de vedere. De aceea se propune realizarea unei machete tactile turnata in bronz compozit, care sa reprezinte in miniatura obiectivul.
Beneficiile acestui proiect:

1. PREZENTARE INTERACTIVĂ
Macheta pune în valoare și ajută turiștii să înțeleagă în ansamblu orașul și zona vizitată. Prezentarea obiectivului turistic și configurația într-un mod interactiv.

2. ACCESIBILIZARE PENTRU NEVĂZĂTORI
Realizarea unei astfel de harți tactile este singurul mod prin care persoanele cu deficiente de vedere pot percepe configurația și scara orașului prin ATINGEREA MACHETEI. În România sunt aproximativ 100,000 de astfel de persoane, pentru care nu există conceptul de turism, atât datorită limitărilor vizuale, cât și a lipsei infrastructurii adaptate. Macheta se va dota cu limbaj Braille.

3. BRAND DE COMUNITATE
Amplasarea publică a unei astfel de lucrări creează un punct de interes, un simbol și o atracție în sine, o carte de vizită care pune în valoare patrimoniul arhitectural si istoric. Prin acest proiect se va crea un element de identitate in cadrul comunității locale, dar și la nivel regional.

Detalii tehnice:
-Se propune proiect Arhtiectura Faza DTAC + Executie lucrari.
-Macheta se va realiza Cu ajutorul Tehnicilor de Modelare 3D, Printare 3D si turnare in bronz compozit. Ulterior se va amplasa pe un soclu de piatra naturala in spatiul public.
-Macheta va reprezenta cetatea si zonele adiacente in relief 3D, in detaliu, cu texturi si limbaj braille, iar legenda se va realiza in Romana si Engleza.
-Macheta se va dota cu un cod QR, care va integra cu strategia de Smart City;

Specificatiile finale se vor stabili de comun acord cu administratia locala.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Majoritatea obiectivelor turistice la nivel european au implementat, sau vor implementa un astfel de proiect. Prouiectul ar trebui implementat, deoarece:
-accesibilizeaza un obiectiv turistic, istoric si arhitectural de importanta nationala;
-creste prestigiul zonei si nivelul de interactivitate;
-este un proiect cu valente sociale, comunitare si de smart city;
-proiectul valorifica patrimoniul;
-imbunatateste infrastructura educationala si culturala.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

-Macheta se va amplasa la exteriorul cetatii, in zona intrarii, pe fluxul turistic.
-Avand in vedere ca Cetatea Fagarasului este Monument Istoric, amplasamentul se va stabili in asa fel incat sa nu intervina asupra acestuia. Se va obtine aviz favorabil din partea comisiei de monumente.
-Amplasamentul exact se va stabili impreuna cu autoritatile locale.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.