Project Description

Stelian Sapatoru
45.000 RON

Macheta din bronz in relief, 3D, care sa infatiseze harta muntilor Fagaras, amplasat astfel incat sa poti identifica varfurile m-tilor si din oras. Cand vremea nu ti permite sa vizualizezi muntii in splendoarea lor, sa ai aceasta oprtunitate, sa ii atingi, sa i parcurgi prin artingere, tactil. Placa va avea 2,30 x 1,40 metri și va infatisa in relief muntii Fagaras. Imaginea pe care vizitatorul o are privind din acel loc sa fie redata pe aceasta placa din bronz.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Din punct de vedere al frumuseţii locurilor, al obiectivelor turistice, al sporturilor extreme sau al traseelor montane, Munţii Făgăraş au potenţialul turistic de a depăşi alte zone montane mult mai căutate şi mai promovate din ţară. Din tot cuprinsul masivului Făgăraș, se ridică 8 vârfuri cu o înălțime de peste 2500 metri, printre care și cel mai înalt vârf din țară, vârful Moldoveanu de 2544 metri.Aceste vârfuri sunt tăiate de văi adânci, unele dintre ele coborând până la sub 2000 metri. Zig-zag-ul înălțimilor și coborâșurilor l-au determinat pe savantul francez, Emmanuel de Martonne, cel care a studiat Munții Făgăraș în perioada interbelică, să le dea numele de Alpii Transilvaniei.
Cetatenii care nu au posibilitatea de a escalada acesti munti, prin aceast proiect, ei pot parcurge tactil-vizual aceste culmi reprezentativi municipiului nostru. Aceasta placa 3D va deveni un punct de atractie turistica!

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Acest panou cu harta in relief -3D, devine brosura de publicitate a municipiului cat si a Tarii Fagarasului. Pe aleea de intrare la monumentul eroilor, centrul orasului.

Galerie foto

Locație proiect

Bulevardul Unirii 54, Făgăraș, Romania