Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
BEATRICE GABRIELA BÂRSAN
38.000 RON

Biblioteca Municipală Făgăras s-a confruntat cu provocări neaşteptate, generate de virusul care s-a răspândit şi care a schimbat modul de lucru în biblioteca publică.
Criza actuală a demonstrat cât de greu se pot asigura condițiile de siguranță sanitară pentru Serviciul de împrumut cărți.
Acest lucru a dezarmat deopotrivă pe cititori și pe bibliotecari deoarece restituirea documentelor imprumutate se face respectand proceduri speciale de carantinare de minim 5 zile.
Cu ajutorul dispozitivului LIVA BOOK STERILIZER, fiecare document ce va reveni în bibliotecă de la cititori, va fi dezinfectat, printr-o procedură rapidă care se va aplica într-un minut la șase cărții deodată şi care va permite ca volumele să fie din nou împrumutate imediat după sterilizare, fără riscul de a transmite viruși, bacterii sau fungi.
In cărțile din biblioteci există diverse tipuri de microorganisme patogene (ciuperci, mucegaiuri, paraziți, bacteria) care constituie un risc de îmbolnăvire pentru public, și în același timp pot cauza deteriorarea lentă a cărților, LIVA BOOK STERILIZER 601 ar rezolva aceste probleme.
Acest proiect are ca obiectiv construirea unui mediu de studiu sănătos, protejat in bibliotecă, incurajand tinerii să citească, mărind viteza de circulatie a documentelor imprumutate, dar și protejand cărtile din biblioteca.
Cartea este comoară fără preţ.
Oferiti acces tinerilor, elevilor interesati de completarea abilităţilor formate în sistemul şcolar clasic, la documentele aflate in dotarea bibliotecii publice - centru de studiu şi educaţional avand ca principal scop susţinerea educaţiei formale şi informale la orice vârstă.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

utilizarea poate fi extinsa și pentru manualele / materialele de la instituțiile de învățământ din Municipiul Făgăraș

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Toată lumea știe că lectura este importantă, iar cititorii făgărașeni au nevoie de un mediu sănătos și protejat în bibliotecă !
STERILIZATORUL DE CARTE LIVA EBS 601/SLK-CEI-EBS-601 cu lumină ultravioletă este utilizat pentru dezinfectarea cărților în multe biblioteci din tara, precum Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.
Investind în acest dispozitiv crește viteza de circulatie a volumelor împrumutate, încurajează noi cititori dornici să lectureze cărti recomandate de apropiați, dar prelungeste și “viața” cărților din dotare.
Sterilizatorul de carte cu lumină ultravioletă este usor de manevrat: cartea se introduce deschisă în camera de sterilizare, pe dispozitivul semiautomat de fixare a cărții. Ventilatorul suflă aerul și flutură paginile, menținând cartea deschisă, astfel încât praful este îndepărtat cu ușurință și lumina UV ajunge până în interiorul cărții dezinfectând fiecare pagină.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Spațiul in care urmează să fie implementat proiectul este sediul Bibliotecii Municipale “Octavian Paler”, str. Mihai Viteazu nr.1 .
Cu LIVA BOOK STERILIZER 601, biblioteca ar putea recupera și 25000 de documente (carte de copii, carte de istorie, carte atestare documentare, beletristică română și universală etc.) care au fost redepozitate în diverse spații deținute.
Dispozitivul LIVA BOOK STERILIZER 601 are dimensiunile 650 x 520 x 1460mm, putand fi usor de manevrat.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Strada Mihai Viteazul 1, Făgăraș 507010, România