Project Description

Mihai Madalin Colibaș
33.752 RON

Acest proiect are în vederea soluționarea problemelor legate de depozitarea deșeurilor menajere din cartierele Combinat, Galați și Salcâmului, prin amenajarea unor zone special destinate amplasării containerelor de dimensiuni mari. În nicio zonă din cele menționate anterior nu există zone amenajate special pentru depozitarea deșeurilor menajere, drept urmare, noi, locuitorii cartierelor mărginașe ne confruntăm mereu cu mirosul urât, aspectul degradant și riscul de îmbolnăvire a copiilor. Sunt conștient că este greu de crezut, dar, nu toți locuitorii acestor cartiere aruncă la întâmplare deșeurile menajere, sunt printre noi și oameni de bună credință care ar depozita gunoaiele în niște spații adecvate, la fel cum acestea există în oraș. Nu doresc să aduc pe agenda publică doar problemele din cartierul Combinat, acolo unde locuiesc, ci îmi doresc ca astfel de spații să fie amenajate în toate cele trei cartiere mărginașe. În total propun să fie amenajate 10 spații îngrădite (vezi imagine atașată cu model), după cum urmează: 5 în cartierul Combinat, 3 în cartierul Galați și 2 în zona Salcâmului. Nu trebuie inventate sau identificate alte zone, ci folosite cele în care există deja containere, însă acestea trebuie amenajate corespunzător.Propun, prin bugetul anexat, îngrădirea a 10 zone în care să poată fi instalate câte 2 containere de dimensiuni mari, astfel, indiferent cine și cum depozitează gunoiul acestea nu se vor împrăștia prin tot cartierul. Consider că bugetul estimat de mine nu este mare și că investind o sumă relativ redusă o problemă atât de pertinentă poate fi soluționată.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

În urmă cu 2 luni a fost organizată o întâlnire în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș, în cadrul căreia, mai mulți cetățeni nemulțumiți de mizeria din cartierul Combinat au afirmat că, citez ''toți țiganii din aceste zone sunt la fel de mizerabili''. Văzând pe filmare aceste lucruri am decis să iau atitudine iar Bugetarea Participativă reprezintă șansa noastră să dovedim că suntem și cetățeni onești care iau atitudine atunci când li se oferă șansa.

Amplasamentul proiectului/ZONA DIN FĂGĂRAȘ

Spațiile unde va fi implementat proiectul se află în cartierele Combinat, Galați și Salcâmului (atașez imagini satelit și dronă). Zonele identificate de mine sunt cele în care există deja containere de dimensiuni mari urmând ca acestea să fie îngrădite.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.